Deze site gebruikt Cookies. Klik op de knop als u dit accepteert.

Ingezonden stukken

Liftproblemen

LC 20181228 ZU01002003

Koningsdag 2017

 DSC04592 Net zoals alle voorgaande jaren
wordt ook 
op Koningsdag 2017
de vlag weer 
gehesen door
Dhr. Regts.
 DSC04608
DSC04606  DSC04587 DSC04600
     

Vrolijke entree

DSC04230DSC04229

Op initiatief van Pytsje van der Meulen en Trienke Schotanus is de hal bij nummer vier opgevrolijkt.

De dames hebben een grote vaas met kunstbloemen in een niet gebruikte hoek neergezet waardoor de entree een nieuw gezicht gekregen heeft.

Klaas Thijs heeft de verlichting aangepast waardoor de plant goed tot zijn recht komt.

 

 

 

 


 

Zonnepanelen

Bij sommige vergaderingen wordt er wel eens over gesproken. Zonnepanelen op het dak !!!
Niet alleen om het milieu te sparen maar ook om misschien de eigenbijdrage te verlagen of de deelnemers een goedkopere electriciteitsrekening te bezorgen.

Genoeg redenen om er eens over na te denken.

De ASN Bank heeft hier een artikel over geschreven. Misschien dat de discussie weer op gang kan komen.

 

Kijk ook op > Zonnepanelen delen

Onderstaande artikel vergroten ? Klik hier....

 


Meer post dan een ander..

Waarom krijg ik meer post dan een ander..

Ik weet niet of u er last van heeft, maar er zijn mensen in dit complex die het mooi vinden of er misschien wel genoegen in hebben om post die ze zelf niet hoeven bij een ander in de brievenbus te deponeren.

Zo heb ik al vier keer een mededeling van de gemeente gehad dat de vluchtelingen weer weg zijn. Ja Ja de laatste kreeg ik 16 oktober 2015 in de bus terwijl de dagtekening toch echt 30 september 2015 was.

Ook het programma van de activiteiten commissie is populair in mijn brievenbus. Zo heb ik drie stuks van de eerste versie mogen ontvangen en ondertussen twee van de laatste versie. En die is pas een paar.dagen oud.

De uitnodiging van Thuiszorg Het Friese Land staat ook in de top drie van busdumpingen. Of ze proberen mij over te halen om aan deze activiteiten mee te doen dat kan natuurlijk ook maar beste buurtbezorger, dat hoeft echt niet.

Toch wil ik deze ijverige postbezorger(s) oproepen om post die ze niet meer willen hebben gewoon in de oudpapier container te deponeren. Het is maar 20 meter van de voordeur van nummer 4 en het is bovendien ook gezond om in de buitenlucht te zijn.

Brok stank

Met enige regelmaat liep ik langs de entree op nummer 6 en het viel mij op dat het daar altijd stonk, een vieze rioollucht vervuilde de hal bij de brievenbussen en bij de hal naar de parkeergarage.

Regelmatig zag ik onze TD mannen daar klussen en enkele malen een gespecialiseerd bedrijf.

Na enige tijd werd de stank minder. Wel zag ik op de brandslangkast een vreemd stuk beton liggen dat ik niet kon plaatsen. Op een goeie dag vernam ik in de wandelgangen dat dit geen beton was maar een opeenhoping van +/- 14 jaar wasmiddel en wasverzachter resten in combinatie met kalk en dat dit langzaam maar zeker onze afvoerpijp verstopte en dat dit dan weer de oorzaak was van de rioollucht.

Ik ben er eens aan gaan voelen en ruiken en je voelt de vettigheid van wasmiddel en wasverzachter gewoon. En als je neus nog werkt ruik je die geuren die typerend zijn voor wasmiddelen.

Gelukkig is dit probleem op tijd ontdekt want de problemen hadden op de lange duur vele malen erger kunnen worden dan alleen stank.

Onder het mom "voorkomen is beter dan genezen" enkele tips.

  • De wasmiddelen van tegenwoordig zijn erg geconcentreerd, Gebruik niet teveel.

  • In plaats van wasverzachter aan het laatste spoelwater een half kopje azijn toevoegen. Dit ruik je na het wassen niet maar zorgt er wel voor dat het wasgoed zacht wordt.

  • Kant en klaar middel tegen kalkaanslag regelmatig gebruiken

Fris en Fleurig

Ons Atrium ligt er mede dankzij de vrijwilligers van de tuingroep fris en fleurig bij.
Door de bloembakken die diverse bewoners op hebben gehangen op de verschillende verdiepingen ziet het er, ook als men naar boven kijkt en vanuit onze glazen lift, bloemrijk uit.


Het is echter wel vervelend dat de mannen van de tuingroep of andere bewoners de afgevallen bloemblaadjes van uw bloemen op moeten ruimen.
Daarom vraag ik uw medewerking om bij het verzorgen van uw bloembakken ook de afgevallen bloemblaadjes beneden op te ruimen zodat het Atrium netjes blijft.

Koffieochtenden

18
juli
Bewonersruimte
-
Heerenveen
Voor alle bewoners van Kempenaersstate, Cuynder en Tjonger.

01
aug
Bewonersruimte
-
Heerenveen
Voor alle bewoners van Kempenaersstate, Cuynder en Tjonger.

15
aug
Bewonersruimte
-
Heerenveen
Voor alle bewoners van Kempenaersstate, Cuynder en Tjonger.

29
aug
Bewonersruimte
-
Heerenveen
Voor alle bewoners van Kempenaersstate, Cuynder en Tjonger.

12
sept
Bewonersruimte
-
Heerenveen
Voor alle bewoners van Kempenaersstate, Cuynder en Tjonger.

Koffie-kalender